A kertépítést megelőzően érdemes szakember segítségével a kertet megtervezni, hogy egy harmonikus, az adottságokhoz és az Ön
igényének megfelelő kertet tudjon kialakítani. A kerttervezés számunkra bizalmi viszonyra és párbeszédre épül. Az egyeztetési folyamatban a megrendelő megosztja elképzeléseit, ötleteit a leendő kertről a tervezővel, aki a megrendelő igényeit figyelembe véve, szakmai tapasztalatát felhasználva elkészíti a tervet. Ebben kibontakozik, és egységgé áll össze az addig csak részletképekben megálmodott kert.

A kertek eltérő adottságai, a különböző mélységű tervezési folyamatok végett minden esetben egyedi árajánlat szükséges, amely a helyszínen történő személyes konzultációt követően lehetséges, vidéki és fővárosi helyszínen egyaránt. 

Kertépítési tanácsadás

Csapatunk kertépítési tanácsadást is vállal, hiszen sokszor ügyfelünk maga szeretné kertjét megépíteni. A kert kivitelezéséhez szükséges javaslatokkal látjuk el ügyfelünket, hogy amely során tanácsokat adunk a kert kialakítására, esetlegesen egy felmérési, és egy vázlattervet biztosítunk Önnek. A vázlatterv nem tartalmaz minden információt, ami a kivitelezéshez szükséges, de abban minden tervezett funkció, kertberendezési tárgy és növényfelület a helyére kerül.
Ajánljuk azoknak, akiknek csak néhány jó ötletre és a szakmai hozzáértésre van szüksége, esetleg több lehetséges megoldás közül akarja kiválasztani a legjobbat. Kertépítészeti tanácsadás egy alkalom 30.000 Ft-50.000 Ft helyszíntől függően.

A kerttervezés menete

Csapatunk egy körültekintő felmérést végez minden esetben személyesen, amely során a kert adottságait, állapotát, ügyfelünk igényét és stílusát rögzítjük.

A következő megbeszélés során előképekkel, funkciósémával, vázlatrajzok segítségével egyeztetjük elképzeléseinket. 

Igény esetén 3D-s látványterv segítségével láthatja, hogy milyen képet fog mutatni környezete az átadást követően.

Az egyeztetett elképzelésekről egy koncepcióterv készül egy nagyságrendileg becsült költségvetéssel.

Amennyiben a tervet Megrendelőnk elfogadja, engedélyezési illetve kiviteli terv készül, amely segítségével bármely kivitelező meg tudja építeni álmai kertjét.

Általában a kert létesítése nem engedélyköteles. Engedélyezési terv szükséges abban az esetben, ahol az építésügyi hatóság vagy egyéb hatóság előírja, illetve ahol 1 méternél nagyobb mértékű tereprendezés történik, és ahol a kert természetvédelmi terület, műemlék vagy műemléki környezetben található. Hasonlóan önkormányzati beruházások esetén, illetve nagyobb ingatlan beruházás esetén. A terv célja egy egységes zöldfelületi koncepció kialakítása, mely alapját képezi a további tervezési munkáknak (hatástanulmány, ajánlati tervek, kiviteli tervek stb.) és akár hosszú távon is megadja a zöldfelületi fejlesztési elképzeléseket. 

A kiviteli terv tartalmazza a kertbe építendő anyagokra, növényzetre, kerti berendezésekre valamint a kivitelezésre vonatkozó összes szöveges illetve tervi információt, de az
egyedileg tervezett, speciális kerti létesítmények műhelytervei külön díjazásra kerülnek. Amennyiben részletesen kidolgozott tervre van szüksége, árazatlan költségkiírással és tervezői költségbecsléssel ellátott tervet biztosítunk.

Referenciamunkáinkat tekintse meg portfolionkban

Felkeltettük érdeklődését?